Detecció

  • 0

Detecció

Category : Sin categoría

La primera anotació dins d’aquesta branca de l’ensinistrament a tenir en compte és que no ensenyem a detectar ni rastrejar, només el gos sap fer-ho.
Però sí que podem “escollir” l’olor que volem que el gos detecti i ens mostri la seva localitació i font d’emanació..

Aquesta modalitat, ofereix una sortida atractiva per el binomi guia-gos, de manera que, és habitual que ambdós es diverteixin. Pel gos resulta autoreforçant (disfruta buscant, i afegint el reforç físic i emocional per part del guia, convertirà la repetició en una acció divertida i funcional.

Des de la detecció esportiva, on es disfruta de petites competicions fent ús d’essències florals i treballant en diferents escenaris (paquets, vehicles,interiors,…), fins a deteccions més complexes com de narcòtics, explosius, plagues fitosanitaries o malalties…, per posar uns quants de les infinites opcions en aquesta modalitat.

 

Si una cosa podem assegurar dels gossos , és el seu impressionant sentit de l’olfacte , moltes vegades oblidat per part dels propietaris i és necessari recordar que és bàsica per un gos la seva correcte estimulació de l’olfacte.

 

Podem dividir la detecció tant esportiva com professional en tres grups :

• Interiors : edificis , estructures , vehícles , túnels , …

• Exteriors: edificis , grans àrees , estructures col.lapsades, coves,…

• Punt a punt : vehícles , paquetería , persones , tubs d’ensaig , mostres , …

 

 

Segons cada persona i gos, adaptem el programa els objetius a obtenir .


Leave a Reply

*

projecte

thb Després de mesos d'investigació, Volem desenvolupar un pla de de Treball ensinistrant gossos DETECTORS amb la Finalitat d'alertar de Concentrations de cèl·lules canceroses en la Pell, o de l'Amoni i leucina Durant els Processos metabòlics en Nens Afectats amb malalties Metabòliques.
Translate »
Facebook